Instalarea menopauzei este un subiect delicat in viata fiecarei femei. Etapele instalarii ei, modificarile la nivel fizic si psihic, discutiile cu familia, relatia vis-a-vis de partener – toate aceste aspecte ale vietii sufera transformari, odata cu inceperea procesului de instalare a menopauzei.
De cele mai multe ori, femeile devin sensibile, isi pierd foarte usor cumpatul, devin irascibile si isi pierd increderea in sine si in partener.
Din cauza scaderii semnificative a nivelului de estrogen, femeile incep sa aiba probleme cu tenul, pielea devenind mai rigida si mai putin elastica, nivelul de serotonina scade, ceea ce le determina sa fie mai tot timpul triste si neintelese, iar mediul vaginal este serios afectat de uscaciune, astfel ca orice contact sexual le-ar provoca disconfort si nicidecum placere.
Femeile care trec prin procesul de instalare a menopauzei se simt, de multe ori, neatragatoare, triste, nervoase, incomod in relatiile cu cei din jur. Toate aceste lucruri au efecte negative asupra relatiei dintre parteneri si pot conduce chiar la separarea acestora.
In acest caz, familia are un rol esential in evolutia mamei/sotiei, dupa instalarea menopauzei, deoarece ar trebui sa fie un sprijin neintrerupt pentru femeia care, ani la rand, si-a dedicat timpul pentru bunastarea lor.
Iată cateva trucuri care pot duce la o viata de cuplu linistita, chiar si după instalarea menopauzei
1. Comunicarea
Comunicarea este foarte importanta. Partenerii ar trebui sa fie deschisi unul cu altul si sa-si impartaseasca starile prin care trec, fie ele bune sau mai putin bune.
2. Relatia de cuplu
Consolidarea relatiei dintre parteneri se face prin intermediul comunicarii, astfel ca este foarte important ca acestia sa-si aminteasca toate motivele frumoase pentru care stau impreuna si sa incerce sa depaseasca eventualele momente tensionate care pot aparea, din diverse motive.
3. Echilibrul
Cuplurile, indiferent de anii pe care „ii au in spate”, trebuie sa stie cum sa isi imparta atributiile si cum sa isi dea derptate unul altuia. Femeile aflate la menopauza sunt deseori irascibile si nervoase, astfel ca partenerul lor trebuie sa stie cand si cum sa le dea dreptate, sa le faca sa se simta bine si, de ce nu, sa le admire constant.
4. Grija fata de persoana iubita
In procesul de menopauza, femeile pot deveni confuze, se pot simti neintelese si pot refuza vizitele la medicul ginecolog. Aici, partenerul are un rol cheie, deoarece trebuie sa ii arate consoartei sale ca o intelege si ca vor trece amandoi prin tot ceea ce inseamna menopauza si ca, mai mult decat atat, o va insoti la medic ori de cate ori va fi nevoie.
5. Sexul dupa menopauza
Din cauza nivelului scazut de estrogen, dar si a simptomelor specifice menopauzei, femeile care trec prin acest proces se vor confrunta cu uscaciunea vaginala si cu scaderea libidoului – aspecte, de altfel, perfect normale odată cu instalarea menopauzei. Si aici, partenerul are un rol esential, deoarece trebuie sa fie atent cu partenera sa si sa nu o forteze, daca aceasta refuza contactul sexual.
Care este solutia?
Intelegerea partenerului este esentiala pentru femeile care trec prin procesul de instalare a menopauzei, insa nu este suficienta. Femeile intrate in perimenopauza au nevoie de tratamente care sa combata simptomele neplacute, precum bufeuri, insomnii, depresie, uscaciune vaginala etc.
Ce este Gynie L Plus?
Gynie L Plus este alegerea ideala pentru femeile care se confrunta cu simptomele specifice menopauzei, ce apar odată cu instalarea acesteia, in jurul varstei de 45 – 55 de ani.
Citește aici mai multe despre Gynie L Plus
Cum actionează Gynie L Plus?
Gynie L Plus reface mediul vaginal dezechilibrat si ajuta la:
- Protejarea mediului vaginal prin refacerea aciditatii sale naturale
- Eliminarea simptomatologiei locale (prurit, iritatii, usturime la mictiune)
- Prevenirea dezvoltarii Candidei in tratamentele cu antibiotic
Datorita celor doua tulpini probiotice din compozitia sa (Lactobacillus reuteri si L. rhamnosus), Gynie L Plus ajuta la prevenirea infectiilor vaginale si ajuta la scaderea rezistentei candidei la antibiotice, fapt confirmat prin studii stiintifice.
Cum se administreaza Gynie L Plus?
Gynie L Plus poate fi administrat de doua ori pe zi. Imediat dupa administrarea intravaginala, se recomanda repaus la orizontala, timp de 10-15 minute, pentru ca acesta sa-si poata face efectul.
Gynie L Plus este alegerea ideala, deoarece reface si echilibreaza mediul vaginal, lasand femeile sa se bucure de viata in doi.
Niciun comentariu